KNOX je britansko podjetje, ki je že od leta 1981 v samem vrhu razvoja zaščitne opreme pred udarci.

Njihovi partnerji po vsem svetu so nekatera največja in priznana podjetja v motociklizmu, ki jim zaupajo, izkoriščajo njihove prednosti in uporabljajo oz. »vgrajujejo« Knox CE certificirane ščitnike v svoja oblačila.

KNOX sestavlja izjemno izkušena ekipa strokovnjakov, ki razumejo razvoj, obliko in konstrukcijo motorističnih oblačil in so pripravljeni svetovati in izmenjavati svoje znanje in izkušnje s strankami oz. svojimi partnerji. Njihova ekipa je vedno proaktivna in s svojim pristopom v pomoč, da bi zagotovili, najvišjo raven storitve in skrbnosti za vse stranke.

Spodaj si lahko ogledate le nekaj podjetij, s katerimi sodelujejo:

KNOX

Planet Knox Ltd je podjetje, ki je za svoje izdelke, kot so »Knox Body Armour, Original Equipment, Hand ArmourCold KillersDry Inside and The Studio Collection«, prejelo že vrsto nagrad.

Podjetje je specializirano za dizajn in izdelavo inovativne motoristične opreme za zaščito pred udarci, najnaprednejših sistemov plastenja, zaščitnih rokavic in nenazadnje tudi za »Studio« kolekcijo zunanjih oblačil. Njihovi izdelki so razviti za uporabo v motociklizmu, motokrosu, gorskemu kolesarjenju, deskanju na snegu, smučanju in konjeništvu.

Podjetje se je prebilo na trg v letu 1981, ko so začeli z izdelovanjem prvega širše (komercialno) dostopnega ščitnika hrbta in sicer, takrat, pod blagovno znamko Pro-tek. Ščitniku je sledila nagrajena Pro-tek »Elite« motoristična jakna, ki je bila prva jakna namenjena motociklizmu, z vgrajenimi ščitniki komolcev, ramen in hrbta. Začeli so z nečim, kar je v nekaj letih kopirala celotna motoristična industrija in vsi motoristični suknjiči na trgu so imeli nato integrirane ščitnike.

Podjetje je nadaljevalo v svojem inovativnem slogu in leta 1995 na trg lansiralo prvo CE-certificirano zaščitno obleko, vključno z blagovno znamko KNOX.

V prihajajočih letih so nato sledile številne nagrade in priznanja novinarjev, med drugim tudi:
– 2000: MCN Product of the year (Knox Stowaway roll-up ščitnik hrbta).

– 2002: MCN Award za Knox Advance upgrade armour.

– 2010: Knox Hand Armour, kot najinovativnejše motoristične rokavice na svetu, prejele nemalo nagrad in priznanj s strani novinarjev.

– 2011: RiDE innovation award (Knox Handroid rokavice).

– 2012: MCN Product of the year (Knox Venture Shirt majica).

– 2013: RiDE Kit Awards (Cold Killers Windwear zimska oblačila).

Leta 1993 se je podjetje preselilo v Cumbrian Lake District 1n, ki zagotavlja najboljše okolje za testiranje njihovih izdelkov v realnem življenju. Podjetje v svoji britanski tovarni zaposluje okrog 30 ljudi in ima svojo lastno opremo za testiranje izdelkov, lastne prostore za raziskave in razvoj, kar jim omogoča hitrejši razvoj novih tehnologij in idej. Zagotavljajo tudi ohranjanje najvišjih standardov kakovosti CE.

KNOX je izbira za številne, visoko spoštovane motoristične blagovne znamke, ki jim zaupajo, izkoriščajo njihove prednosti in uporabljajo izdelke Knox v svojih oblačilih.

Blagovne znamke, s katerimi sodelujejo so: Triumph Motorcycles- Victory Motorcycles, ReVit – Ixon – Bering – RS Taichi – Spyke – Teknic – Racer – Draggin Jeans – Stadler – Held in še veliko več.

OGLED PONUDBE